Sterilizare

Misiunea Verbeauty este de a crea un serviciu pentru clienti excelent!

Verbeauty respecta normele de dezinfectare si sterilizare conform Ordinului nr 1136/27 iunie 2007 privind aprobarea normelor de igiena pentru cabinete de infrumusetare corporală, publicat in Monitorul Oficial Nr 484 din 19 iulie 2007.In articolul 11 anexa 383 din acest ordin, sunt prevăzute normele de igienă specifice.

Curățarea spațiului de lucru se efectuează de fiecare data cand este necesar. Se dezinfecteaza cu solutie pe baza de alcool izopropilic ce asigură o bună dezinfectare a zonei de lucru. Inainte de începerea oricărei proceduri de salon, atat noi cat si clientii nostri trebuie să ne spălăm mainile cu apă și săpun lichid,după care sa ne ștergem cu un prosop de unică folosință si folosim dezinfectant. Noi vom purta echipament special,printre care mănuși de unică folosință și măști pentru praf.

Instrumentarul de metal(inox de buna calitate sau oțel chirurgical) va fi curatat,apoi dezinfectat si la final sterilizat. Sa facem diferența între dezinfectare si sterilizare.

Dezinfectarea presupune excluderea posibilității de răspândire a agenților patogeni in mediul de lucru. Pentru dezinfectare folosim solutii septice.
Dezinfectarea produce insa distrugerea tuturor microorganismelor patogene si nepatogene. In conditiile in care la ora actuala sunt din nefericire foarte frecvente cazurile de contaminare cu virusuri de tip HIV, hepatite A,B,C etc. inclusiv in cadrul cabinetelor medicale sau a saloanelor de infrumusetare, dezinfectia si sterilizarea devin primordiale!

O foarte corecta si eficienta metoda de sterilizare a instrumentarului metalic se produce la etuva ( pupinel), intocmai ca si la intrumentele medicale specifice.Conform Ordinului 1136/2007 orice salon de manichiura trebuie sa fie prevazut cu un pupinel. La acest aparat se produce sterilizarea umeda, la aprox 125 grd C si la presiune ridicata,timp de 40 min, care garanteaza eliminarea tuturor agentilor patogeni nocivi, inclusiv in stare germinativa. Caldura umeda are o putere de penetrare mult mai mare si mai eficienta pe toate suprafetele expuse, fata de caldura uscata. Este metoda ideala de sterilizare si a capetelor de freza . Indicatorii sub forma de bandelete de hartie se introduc la inceputul operatiunii de sterilizare care isi schimba culoarea in momentul in care sterilizarea s-a realizat cu succes.

Sterilizarea ustensilelor de plastic vor fi inițial bine spălate si dezinfectate, după care se introduc în sterilizatorul UV pentru 35-40 minute.

In cazul in care clientul prezinta o forma de infectie unghiala este contraindicata inceperea oricarei proceduri de manichiura clasica sau de unghii tehnice pana la vindecare.

 

SIGN INTO YOUR ACCOUNT

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up